Hoogsensitieve ouder

Ben jij hoogsensitief?

Als jij een hoogsensitief kind hebt, ga er dan maar vanuit dat jij en/of je partner ook hsp zijn. De ouder begeleidings sessie geeft je inzicht over de uitdagingen die jij hebt als hoogsensitieve ouder en de wisselwerking hierop met je kind.  Word je af en toe geconfronteerd met overschrijdend gedrag waar je jezelf niet meer herkend? Lopen de spanningen om het minste of geringste op? Wil je gewoon een meer ontspannen ouder zijn en meer van je ouderlijke rol genieten? Neem jij soms de spanningen van je kind over of botsen ze juist tegen elkaar op? Kan jouw kind jouw batterij in NO-time leegtrekken? Herken jij je in de Hsp-test die je hier kunt vinden?

Genoeg van alle bordjes omhoog houden en wil je meer plezier en RUST ervaren in de opvoeding van je kinderen, meld je dan nu aan voor een ouder-sessie?

 

Wat komt er aan bod:

 • Wanneer ben ik hoogsensitief?
 • Kan ik een meer ontspannen ouder zijn?
 • Hoe vind ik mijn balans?
 • Innerlijke bewustwording versterken?
 • Bewustwording van overprikkeling en hiermee leren omgaan?
 • Eigen verwachting als moeder, balans privé en werk?
 • Hoe doorbreek ik mijn patronen?
 • Familiedynamiek?
 • Opheffen blokkades (bij jezelf, want deze hebben invloed op je gezin)?
 • Werking van chakra’s?
 • Oefening aarding en beheer eigen energiesysteem?
 • Praktische mindfullnes voor iedere dag?

Kortom:

Heb jij behoefte en zin om op een fijne positieve manier stil te staan bij jezelf als hoogsensitieve ouder. Geef jezelf dit kadootje want je hebt het vast verdiend! In 1 of meerdere sessies (net waar jij behoefte aan hebt) help ik je opweg naar meer inzicht in hsp, rust in het hoofd en oefeningen zodat je weer ‘back on track’ komt en zeker weten dat het je gezin ook ten goede komt!

Wil jij weten of je hoogsensitief bent, doe de test en klik hier!

Wandelcoaching is misschien ook wat voor jou, lees onder dit blok hoe dat in zijn werk gaat.

Wandelcoachen voor volwassenen

Hoe fijn is het om te wandelen en tegelijkertijd je hoofd leeg te maken van alle gedachten? En dan ook nog eens inzicht te krijgen in de zaken die er écht toe doen in je leven. Weg uit de rat-race van to-do lijsten, volle agenda’s en ‘moeten’. Alleen aandacht voor dat wat er is en dat wat er écht toe doet.

En ‘wat er echt toe doet’, dat weten een hele boel mensen eigenlijk niet of ze staan er niet bij stil en gaan gewoon door. Maar soms is er een moment dat het even niet meer gaat of dat je het even niet meer weet. En als je dan door de bomen het bos niet meer ziet kan ik je als wandelcoach helpen richting te geven om jouw levensdoelen en persoonlijke kernwaarden weer duidelijk op de kaart te zetten.

Ratio of hart volgen?

Vaak zie ik hoogsensitieve mensen die vastlopen in het constant actief bezig zijn met denken (je ratio staat altijd op ‘aan’ in je hoofd), maar zijn vergeten hoe het voelt om te luisteren naar hun intuïtie en gevoel. Je beste raadgever om weer inzicht te krijgen in wat jij nou écht leuk vindt en waar jou hart weer sneller van gaat kloppen. Als je dat niet meer doet, loop je langzaam leeg en verdwijnt je levensenergie letterlijk uit je lijf!

Als je te veel in je hoofd zit en steeds verder verwijdert raakt van wie je in de kern bent kan dat een burn-out tot gevolg hebben. Je bent moe, je overziet het niet helder meer, stress om niets, slapeloosheid, kortom roerloos en soms volledig uitgeput.

1 op de 5 is hoogsensitief

Met name hoogsensitieve mensen kunnen voor bovenstaande gevoelig zijn. En 1 op de 5 is hoogsensitief dus misschien zit jij daar wel bij. Je ziet, voelt, hoort, ruikt en neemt processen vele malen beter waar dan ‘gemiddeld’. Hierdoor pak je vaak onbewust allerlei prikkels op uit je omgeving, waardoor je langer de tijd nodig hebt om tot rust te komen. Je doorziet intermenselijke processen en relationele patronen, hebt een intense verwerking van alles wat je meemaakt en kan daardoor snel overlopen. Veel volwassenen zijn zich er vaak nog niet eens bewust van maar lopen op den duur toch vaak letterlijk vast.

Wat gaan we doen?

Door samen in de natuur te wandelen zie je mensen echt letterlijk opknappen. Samen kijken waar je nu staat in het leven, waar je naar toe wilt en welke stappen je nodig hebt om weer ‘back on track’ te komen. De natuur helpt daar enorm bij. Deze reflecteert, spiegelt, geeft zuurstof, rust en doet écht wonderen voor je hele lijf. Tijdens het wandelen krijg je opdrachten om je gedachten op nul te zetten, om je ademhaling omlaag te brengen van je keel naar je buik en leer je hoe je weer bij je gevoel kunt komen. Door rust en inzicht gaat je levensenergie weer stromen en weet ik je te begeleiden naar een volgende stap in jouw leven. We planten ‘fictieve’ zaadjes die mogen groeien naar een weg die jij verder gaat bewandelen de rest van je leven.

Een mooier cadeau kun je jezelf niet wensen.

Duur?

De wandelingen duren 1 a 1,5 uur. Afhankelijk van je vraagstelling hebben we waarschijnlijk 3 tot 6 wandelingen nodig, maar je mag zelf per keer aangeven of je verder wilt. En niet tevreden, dan geld terug!

Coaching gericht op ouder en/of kind

Vaak weet je als ouder niet dat je hooggevoelig of hoogsensitief bent. Tot op heden ben je je leven gewoon doorgekomen, maar met de komst van de kinderen is er nu toch wel veel verandert. Als je zelf hooggevoelig bent, ga er dan maar vanuit dat je kind dat ook is (erfelijk bepaald). En dus voel je elkaar makkelijk aan. Je kunt er echt last van hebben als je kind overprikkeld is en voel je met hem/haar mee maar kun je er toch geen grip op krijgen om dit te voorkomen.

In een individuele sessie, luister ik met je mee wat er bij jullie speelt in bepaalde situaties met je hoogsensitieve kind. We gaan kijken naar wat er binnen jullie gezin nodig is.

Anders opvoeden?

Vaak behoeven deze nieuwetijdskinderen een andere opvoeding dan we zelf genoten hebben. Dit betekent een andere aanpak van omgang als ouder. En uit ervaring kan ik je vertellen dat het niet altijd makkelijk is om patronen in jezelf te veranderen, of nieuwe omgangs tips met je kind direct te adopteren. Nee, het gaat niet vanzelf, maar je gaat zeker merken dat het jou en je kind gaat helpen.

Ik neem je stap voor stap mee op weg en laat je zonder oordeel over je huidige situatie zien wat hoogsensitieve kinderen (al dan niet met sterke wil) nodig hebben.

Door inzicht te krijgen wat er speelt bij je kind én wat er bij jou als ouder speelt kunnen we samen kijken naar praktische tips en handvatten om zo meer rust te creeëren.

Uiteraard gebruik ik hierbij mijn eigen ervaring als ook de kennis die ik vergaard heb tijdens mijn opleiding voor hsp coach en gezinstherapeut.

 

Wat gaan we doen?

Soms is het als ouder lastig om niet weer te vervallen in een reactie waarvan je weet dat deze niet helpt. Maar ja hoe verander je dat! Krijg je weer een blik uit je omgeving, waar jij niet blij van wordt. Voel je de stress en druk van je kind met de bijbehorende emotionele uitspattingen, maar is het begrijpelijk dat het voor jou lastig is om het goed op te vangen. Patronen waar je steeds tegenaan loopt en niet echt de vinger op kan leggen.

Tijdens onze gesprekken leer ik je inzicht te geven in de diverse op jou toegespitste situaties en laat ik je zien wat je kunt doen om meer grip hierop te krijgen.

Het fijne is dat je kind er niet bij hoeft te zijn, want je kunt zelf aan de slag met het geleerde. Dat geeft rust en je geeft het kind in ieder geval niet het idee dat hij ‘geholpen’ moet worden op iets waar hij zelf nog geen zicht op heeft.

Je zult echt gaan merken dat jullie langzaam aan meer rust, vreugde en geluk binnen het gezin gaan krijgen. Bovendien zal je zien dat je kind ook groeit in zijn of haar ‘zijn’.

Duur?

Afhankelijk van je vraagstelling hebben we 3 tot 6 keer nodig, maar je mag zelf per keer aangeven of je verder wilt. En niet tevreden, dan geld terug!